Adresarea fondatorului Colegiului de Criminologie, dlui Valeriu BUJOR, către tineri, tinere și părinţii acestora aflați în pragul alegerii unei instituții de învățământ

Cea mai avantajoasă și valoroasă investiţie este investiţia în propriul intelect, investiţia în viitorul copilului, prin instruire și autoinstruire. Cunoștințele, abilitățile și competențele acumulate sunt acel capital, acea bogăție, de care omul nu poate fi deposedat.

An de an mii de tineri şi tinere, părinţii acestora, stau în pragul alegerii unei instituţii de învăţământ care ar permite valorificarea la maxim a potenţialului copilului său. Alegând o specialitate copilului, părinții îi determină în mare măsură și viitorul acestuia. De aceia, pentru a exclude posibilele replici a odraslei dragi, că a fost o alegere nepotrivită și că s-au pierdut ani, bani, energia intelectuală și sufletească, care putea fi direcționată pe alte făgașuri, este recomandat ca părinții, de o potrivă cu copilul să încerce a face o alegere corectă. O alegere multiaspectuală, în primul rând a viitoarei ocupații profesionale, care trebuie să fie potrivită aptitudinilor și orientărilor valorice ale persoanei, în al doilea rând o alegere a instituției unde această specialitate poate fi obținută.

În aceste condiţii, creşte rolul şi responsabilitatea instituţiilor de învăţământ în valorificarea potenţialului uman al naţiunii şi creării unei elite naționale intelectuale care ar ridica Republica Moldova, la rangul unei ţări prospere unde ar predomina echitatea, pacea şi armonia socială, unde omul ar fi valoarea supremă şi unde ar putea fi admisă doar o dictatură – dictatura dreptului, echității sociale și a bunului simț.

Timpurile cumplite ale capitalismului moldovenesc vor trece, și nu e departe vremea când nu banii, cumătrismul şi finismul vor conta la promovarea profesională şi socială, ci v-a valora doar potenţialul intelectual bazat, la rândul său, pe fundal etico-moral, credință şi teamă de Dumnezeu.

Colegiul de Criminologie vine cu oferte educaționale în domeniul dreptului, administrării, securității private și criminologiei.

Invit la studii persoanele care își doresc o specialitate de prestigiu care le-ar permite o realizare profesională garantată. Vă asigur că absolventul nostru își va găsi un loc de muncă oriunde și de întotdeauna.

Sper că îndemnul de a deveni specialişti de valoare în criminologie, drept, administrare sau securitate criminologică, vă va determina să alegeți Colegiul de Criminologie. Instituția la rândul său garantează angajarea în câmpul muncii și promovarea profesională a absolvenților care vor demonstra performanțe la învățătură și vor participa activ în desfășurarea activităților cultural-sportive și științifice. Vă vom ajuta să vă schimbați caracterele, să deveniți inteligenți, volitivi, sănătoși emoțional și fizic, potriviți pentru a scrie noi pagini în istoria neamului moldovenesc!

Voi sunteți viitorul neamului, noi vă făurim pe voi și doar împreună vom reuși!

 

Alege un viitor prosper, alege instituția care îți asigură acest viitor, alege Colegiul de Criminologie.